Web platforma za oglašavanje i razmjenu stručnjaka : diplomski rad - Stanić, Boris (B. Stanić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Upravljanje modernom tvrtkom podrazumijeva i upravljanje njenim ljudskim resursima. Višak ljudskih resursa unutar tvrtke predstavlja tvrtki nepotreban trošak, a manjak ugrožava njeno normalno funkcioniranje i stavlja dodatno opterećenje na trenutne zaposlenike. Otpuštanje u slučaju viška i zapošljavanje u slučaju manjka su najjednostavnija rješenja, ali voditelji tvrtki pokušavaju izbjeći takve scenarije iz više razloga. U sklopu diplomskog rada prepoznati su ti problemi te se pokušalo pronaći rješenje za oba scenarija. Predloženo rješenje bi voditelji tvrtki mogli koristiti kako bi razmjenjivali ljudske resurse. Principom razmjenjivanja na određeni period izbjeglo bi se otpuštanje i zapošljavanje zaposlenika jer za njih više ne bi bilo potrebe. Istraživanjem su pronađena slična rješenja, ali ni jedno nije koristilo isti princip kao ono predloženo ovim diplomskim radom. Određena rješenja su nudila zapošljavanje na određen period, ali ti zaposlenici nisu bili ponuđeni od strane njihove tvrtke (ukoliko su je imali) nego su tražili honorarni posao. Druga skupina rješenja je samo nudila zapošljavanje zaposlenika drugih tvrtki. Rješenje je implementirano kao web aplikacija kako bi bila lako dostupna svima i zato što je takva implementacija bila odlično rješenje za popis zahtijeva razrađenih za predloženo rješenje. Korištene su aktualne tehnologije i principi dobrog programiranja kako bi se postiglo intuitivno korisničko sučelje, zadovoljavajuće performanse i visoka razina sigurnosti rješenja.