Primjena razvojne platforme Unity u razvoju aplikacije za učenje grafema : završni rad - Slišković, Karmela (K. Slišković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisana aplikacija za svladavanje kontura slova koja je nastala temeljem zahtjeva korisnika - stručnjaka logopedije i rehabilitacije. Analizirane su postojeće mobilne aplikacije u okviru kategorije "alphabet tracing" i temeljem usporedbe odabranih aplikacija definirani su programski zahtjevi koje treba implementirati. Za izradu grafema abecede korišten je program Adobe Illustrator gdje je za svako slovo napravljena ispunjena i neispunjena verzija. Neispunjena verzija se koristi za učenje pisanja tj. za ispunjavanje, a ispunjena verzija se koristi za izbornik slova. Pozadine i gumbi za početnu stranicu su napravljeni u Adobe Photoshopu, a ostali grafički elementi su preuzeti iz ICT-AAC aplikacije Slovarica. Platforma Unity je korištena za razvoj aplikacije gdje su prethodno navedeni elementi uklopljeni u cjelinu i njihova funkcionalnost je uređena skriptnim dijelom. Aplikacija se sastoji od 4 scene – naslovnica, prozor s detaljima, izbornik sa svim slovima i scena za pisanje. Prelaske između scena omogućuje pritisak na odgovarajući gumb. Iscrtavanje linije odnosno pisanje slova se odvija tako da prstom iscrtavamo liniju u odgovarajućem smjeru na touch screenu uređaja. Potrebno je redom pratiti numerirane strjelice unutar znaka jer u suprotnom linija neće biti iscrtana.