Deidentifikacija osoba u slikama : diplomski rad - Srbljić, Josip (J. Srbljić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada analizirana je problematika deidentifikacije osoba i osmišljena jednostavna aplikacija koja pomoću jednostavnih ad-hoc metoda vrši detekciju i deidentifikaciju osoba u slikama. Nadalje dan je pregled metoda detekcije i klasifikacije. Razvijena aplikacija također uz automatizirani proces deidentifikacije ad-hoc metodama, nudi mogućnost analize uspješnosti detekcije i deidentifikacije osoba analizirajući originalnu i deidentificiranu sliku osobe prema spolu, dobi i rasi.