Usporedba modulacija u sustavu za komunikaciju ljudskom tijelom realiziranom PSoC mikrokontrolerom. : završni rad - Stanešić, Antonio (A. Stanešić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj se rad bavi usporedbom različitih modulacijskih metoda temeljem implementacije predajničko-prijamničkog para koristeći Cypressove mikrokontrolere PSoC. Uspješno su implementirane tri modulacijske metode koje koriste nekoherentnu demodulaciju (FSK, MSK i OOK), dok su tri metode koje koriste (djelomično ili potpuno) koherentnu demodulaciju (BPSK, QPSK i DPSK) prepoznate kao neprikladne za implementaciju na zadanom sustavu. Implementirane modulacijske metode rade zadovoljavajućom stabilnošću te dovoljnom brzinom prijenosa za potrebe medicinske biotelemetrije. Zadaća predajnika je digitalnim podacima modulirati prijenosni signal koji se ljudskim tijelom (kao komunikacijskim kanalom) prenosi do prijamnika, gdje se iz primljenoga nosioca izdvajaju korisni podaci.