Raspoznavanje boja i geometrijskih likova u slici : završni rad - Slačanac, Karmela (K. Slačanac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje postupak razvoja algoritma za raspoznavanje osnovnih geometrijskih likova i boja u Matlab-u. Opisani su postupci obrade i analize slike kao što su segmentacija i potiskivanje šuma te analiza značajki regija u slici. Korištene su matematičke i geometrijske metode klasificiranja geometrijskih likova te logičke operacije uspoređivanja kod klasifikacije boja. Na primjeru slike opisani su svi koraci algoritma te je na kraju prikazan njegov konačni rezultat.