Automatizacija adaptivnog škripca u kibernetičko-fizičkim proizvodnim sustavima : diplomski rad - Skurić, Antun (A. Skurić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje postupak automatizacije mehatroničkog uređaja, adaptivnog škrica, po načelima Industrije 4.0. Automatizacija mehatroničkog sustava provedena je od modeliranja i sinteze regulacijskih petlji, estimacije položaja vratila motora pomoću Hallovih senzora do konceptualne implementacije nadređenih funkcionalnosti ure- đaja kao što su prihvati objekt, otpusti objekt i sl. Kako bi uređaj pratio koncept Industrije 4.0 u radu se opisuje implementacija virtualnog modela sustava te sučelja za pristup naprednoj mreži proizvodnog sustava temeljenoj na oneM2M standardu. Uređaj je projektiran kao dio eksperimentalnog postava kibernetičko fizičkog proizvodnog sustava, odjela za naprednu automatizaciju proizvodnje tvrtke Robert Bosch GmbH.