Korištenje međudjelovanja na društvenoj mreži za otkrivanje odnosa prijateljstva u stvarnom životu : diplomski rad - Skorin, Jurica (J. Skorin, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Društvene mreže jedan su od najpopularnijih načina komunikacije današnjice. Veliki dio svjetske populacije komunicira na različite načine posredstvom tehnologije društvenih mreža: razmjenjuju poruke, pišu statuse, komentiraju, iskazuju svoje sviđanje prema objavama i sl. U ovom radu prikazano je na koji način se može iz interakcije na Facebooku predvidjeti prijateljstvo u stvarnom životu.