Sigurnost usluge tijekom objave i pokretanja sjednice : diplomski rad - Spajić, Josip (J. Spajić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: SIP protokol u svojoj definiciji ne predviđa nikakve sigurnosne mehanizme. To ga čini jednim od najnesigurnijih protokola trenutno u upotrebi. Unatoč toj činjenici postao je praktički standard kada je riječ o uspostavi sjednica u paketskim mrežama. Sigurnosni mehanizmi jesu dostupni i koriste se u svakodnevnoj upotrebi. Međutim potrebna je redefinicija samog protokola ako se želi riješiti temeljne probleme uzrokovane pogreškama prilikom definiranja protokola. SIPp alat veoma je močan jednostavan i besplatan alat dostupan svima. Moguće ga je koristiti za utvrđivanje otpornosti mreže na velike količine prometa ili jednostavno kao alat za određivanje načina rada mreže. Kombiniran sa alatom wireshark pruža brojne mogučnosti za uvid u rad i način funkcioniranja mreže i mrežnih elemenata.