Projekt razvodnog ormara elektroenergetskog razvoda podatkovnog centra : završni rad - Stančin, Igor (I. Stančin, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog završnog rada bio je nacrtati tropolne sheme dva razvodna ormara (ROMA i ROSS). Također, izrađen je tehnički opis za oba ormara. Uloga razvodnih ormara ROMA i ROSS je da kontroliraju napajanje servera Fakulteta elektrotehnike i računarstva. U normalnim okolnostima napajaju se iz gradske mreže, dok u slučaju nestanka struje u gradskoj mreži napajanje se prebacuje na UPS. Zadača UPS-a je da napaja servere do trenutka paljenja agregata. Kao UPS se koriste dva modula spojena u paralelu, snage 40kVA. U radu se također opisuju i osnovni sklopni i zaštitni aparati. Opisana su svojstva svakog sklopnog aparata. Također, opisan je i električni luk te kako se on gasi. Crtanje razvodnih ormara obavljeno je u programskom alatu EPLAN. Uz sve sheme nacrtane su i dispozicije oba ormara.