Problem traženja najveće klike u grafu : završni rad - Spajić, Ante (A. Spajić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Kroz ovaj završni rad obrađuje se problem pronalaska najveće klike u grafu. Prvo se upoznaje s područjem teorije grafova, samim pojmom grafa i pojmovima usko povezanim s njime, kako bi se omogućilo razumijevanje konteksta problema. Nakon toga, obrađuje se pojam klike, algoritmi pronalaženja različitih vrsta klika, te neke zanimljive značajke tih algoritama. Na kraju dolazi analiza trenutno najpoznatijeg rješenja zadanog problema, Bron-Kerbosch algoritma, i njegova implementacija u programskom jeziku Java u obliku konzolne aplikacije i aplikacije za radnu površinu. Rad sadrži i detaljna uputstva za korištenje obje aplikacije, te primjere izvođenja.