Simulacija lomljenja objekata : završni rad - Sito, Josip (J. Sito, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad obrađuje simulaciju lomljenja objekata. Opisane su metode koje se u današnje vrijeme najčešće koriste odnosno prezentirani su načini pripreme 3D objekta i postupci njegova lomljenja u stvarnom vremenu, a izvedena je i matematička pozadina Delanauy-ove triangulacije pošto smo se njome bavili tijekom izrade sustava za simulaciju. Zatim je predstavljena izvedba i korištenje sustava za lomljenje tijela kao i opis njegova ponašanja kroz analizu mjerenja. Na kraju su pojašnjene mane i ograničenja sustava kako bi se u daljnjem razvoju te mane ispravile.