Sustav za spajanje video-snimki : završni rad - Sitnik, Dario (D. Sitnik, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad temelji se na proučavanju teorijske pozadine i koraka pri implementaciji sustava za spajanje video-snimki. Opis teorijske podloge podrazumijeva poznavanje rada s matricama. Kroz uvod u projekcije u računalnoj grafici te načine izračuna homografske matrice, čitatelj se upoznaje s alatima koji će pomoći pri implementaciji sustava. Kroz posljednje potpoglavlje teorijske pozadine opisuju se smetnje uzrokovane spajanjem slika. Polegnutost igrača te prozirnost ljudskih figura neki su od problema na koje projektant sustava mora računati prilikom izrade istoga. Nakon teorijskog uvoda slijedi poglavlje programskog rješenja sustava: nacrt, funkcionalnosti te odabir pogodnih alata i tehnika implementacije. Za kraj, navedene su upute za korištenje, eksperimentalni rezultati te moguća poboljšanja implementiranog sustava.