Pametne kuće i analiza mogućnosti za poboljšanje energetske učinkovitosti i komfora stanovanja : završni rad - Sirovina, Ivan (I. Sirovina, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Pametne kuće imaju potencijal da poboljšaju udobnost, sigurnost i zabavu svojim stanovnicima te omoguće velike uštede. U radu "Pametne" kuće i analiza mogućnosti za poboljšanje energetske učinkovitosti i komfora stanovanja upoznali smo se sa samim početcima pametnih kuća te s nekim osnovnim sustavima. Također spomenuli smo i energetski certifikat te prikazali kategorizaciju pametnih kuća. Na kraju samoga rada prikazali smo i analizirali jedan demo primjer pametne kuće.