Bežična senzorska mreža temeljena na 6LoWPAN tehnologiji : diplomski rad - Soldo, Ivan (I. Soldo, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađeni su standard IEEE 802.15.4, IPv6 protokol, prijenos IPv6 paketa putem IEEE 802.15.4 sloja 6LoWPAN protokolom te je opisana implementacija 6LoWPAN protokola u operacijskom sustavu Contiki. Cilj rada bio je istražiti je li moguće 6LoWPAN mrežu ostvariti korištenjem radijskih uređaja koji nemaju ugrađenu sklopovsku podršku za IEEE 802.15.4 standard. Radom se izlažu najvažnije odrednice IPv6 protokola, IEEE 802.15.4 standarda i 6LoWPAN protokola te se daje pregled načina programiranja aplikacija na Contiki operacijskom sustavu, uz detaljan opis načina izgradnje 6LoWPAN mreže na operacijskom sustavu Contiki.