Automatizacija modela skladišta upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1200 u programskom jeziku LAD : završni rad - Sinčić, Ivan (I. Sinčić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog završnog rada bio je automatizacija modela visokog skladišta upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1200 u programskom jeziku LAD. Programirljivi logički kontroler (eng. Programmable Logic Controler, PLC) je modularno procesno računalo koje se koristi pri automatizaciju razlčitih tehničkih sustava i procesa. Automatizacija se vrši razvojnim programskim alatom TIA Portal (eng. Totally Integrated Automation Portal) koji ima integrirane programe STEP 7,u kojem je napisan programski kod, i WinCC u kojem je napravljen HMI (eng. Human Machine Interface) sučelje. Model je automatiziran tako da postoje dva načina rada. Ručni način omogućava ručno upravljanje svim pogonima dok automatski način rada pruža odabir automatskog vađenja ili stavljanja predmeta iz skladišta sa odabrane pozicije.