Prijenos slike u stvarnom vremenu primjenom podatkovnog formata BPG : završni rad - Simović, Boris (B. Simović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: BPG je slikovni format, osmišljen i definiran od strane programera Fabricea Bellarda 2014. godine. Zadatak ovog rada bio je prijenos slike uživo, primjenom podatkovnog formata BPG, a po uzoru na već postojeći format MJPEG. Zadatak je riješen izradom sustava kojim se s mobilnog uređaja pogonjenog operacijskim sustavom Android putem mreže, a preko poslužitelja, slikovni okviri šalju web pregledniku na klijentskoj strani. Usporedbom formata BPG i JPEG ustanovljeno je da format BPG ostvaruje puno veće sažimanje od formata JPEG, ali s druge strane, operacije kodiranja i dekodiranja puno duže traju.