Algoritam za mjerenje broja otkucaja srca pogodan za korištenje na ugradbenim računalnim sustavima : završni rad - Silov-Tepić, Katarina (K. Silov-Tepić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Električna aktivnost srca mjeri se pomoću elektrokardiografa (EKG) i u standardnim dijagnostičkim postupcima mjerenje traje nekoliko stotina milisekundi. Suvremene tehnologije zasnovane na elektroničkim sklopovima i mikrokontrolerima niske potrošnje i malih dimenzija te bežičnoj tehnologiji omogućuju neprestano (kontinuirano) praćenje rada srca, pri čemu se prvenstveno prati broj otkucaja srca. Dobiveni mjereni zapisi u sebi sadržavaju koriste informacije o načinu radu srca te se kao takvi mogu izdvojiti koristeći različite algoritme za obradu signala. Pomoću programskog alata Matlab potrebno je ostvaren algoritam koji će detektirati broj otkucaja srca. Implementirani algoritam trebao bi biti pogodan za korištenje na mikrokontrolerima u stvarnom vremenu.