Upravljanje prometnim svjetlima u svrhu minimizacije prosječnog zadržavanja pomoću potpornog učenja : diplomski rad - Silović, Josip (J. Silović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Suvremeni gradski prometni sustavi postaju suviše kompleksni svakim novim danom. S rastućim životnim standardima, sve veći broj populacije postaje dio ovog kompleksnog sustava. Moderna rješenja, poput kružnih tokova, u najbolju ruku privremeno rješavaju rastući problem. Bolje rješenje je prezentirano u optimiranju toka prometa, nasuprot njegove infrastructure, i otkrivanju optimalnijih ruta koje vozila mogu koristiti kako bi stigli na odredište. Predlaže se moderni sustav, rješenje koristeći agenta potpornog učenja, koji uči proučavanjem toka prometa, i minimizira prosječno zadržavanje vozila koje prilaze semaforu