Primjena stroja s potpornim vektorima za analizu sentimenta korisničkih recenzija : završni rad - Stanojević, Dominik (D. Stanojević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Stroj s potpornim vektorima (engl. Support Vector Machine, SVM) vrlo je općenit postupak koji omogućava rješavanje klasifikacijskih problema te problema funkcijske regresije. Isti je u praksi primjenjivan na niz praktičnih problema. U okviru završnog rada proučen je i opisan stroj s potpornim vektorima. Također, ostvarena je njegova programska implementacija kao i implementacija prikladnog postupka učenja istoga. Proučena je primjena stroja s potpornim vektorima na rješavanje problema analize sentimenta korisničkih recenzija te je ispitan rad algoritma na korisničkim recenzijama filmova. Rezultati dobiveni klasifikacijom recenzija su prikazani i analizirani.