Sustav za modeliranje objekata u sustavu nadzora podatkovnih centara : diplomski rad - Sić, Martin (M. Sić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski rad opisuje izradu aplikacije za vizualizaciju nadzora podatkovnih centara temeljenu na 42ITy projektu koji ima podršku za nadzor parametara podatkovnih centara, ali su podaci dostupni samo u tekstualnom obliku. Na početku radu su opisane tehnologije i alati koji su bili potrebni za izgradnju aplikacije. Spomenuti su React, JSX sintaksa, VirtualDOM, Redux, Node.js i Three.js. Nakon toga opisan je projekt 42ITy na čijim podacima i sučelju se temelji cijela aplikacija. Kroz prikaze arhitekture i tekstualne opise, objašnjene su prednosti i nedostaci projekta te mogućnosti koje nudi. U poglavlju nakon, prikazana je stranica za prijavu u aplikaciju i pojašnjeni su dijelovi stranice, kao i prednosti i nedostaci same stranice. U središnjem dijelu rada se detaljno opisuju koraci nastanka i izgled aplikacije nakon svakog koraka. Da bi se mogli vidjeti modeli koje je potrebno pozicionirati u prostor, prvo je potrebno dodati kameru i osvjetljenje u scenu. Nakon toga se dodaje kvadar koji predstavlja poslužiteljsku sobu. Unutar tog kvadra dodaju se kvadri koji predstavljaju poslužiteljske ormare. Unutar poslužiteljskih ormara, dodaju se kvadri koji predstavljaju poslužitelje. Također je pojašnjeno preslikavanje tekstura na objekte i opisani su svi problemi s kojima se susretalo. Na kraju rada se nalaze upute za instalaciju svih potrebnih alata za funkcioniranje aplikacije kao i za samo pokretanje aplikacije.