Izvedba optimiranog JPEG kodera koristeći ARM NEON naredbe : završni rad - Sić, Martin (M. Sić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Završni rad se temelji na korištenju ARM NEON naredbi kako bi se optimirao JPEG algoritam. JPEG algoritam je algoritam koji se koristi za sažimanje fotografija na način da naizgled ne gubimo nikakve informacije. Ovaj rad je pisan u programskom jeziku C. Kroz nekoliko poglavlja su opisani svi bitni sadržaji vezani uz ovu temu. Na početku je opisano ljudsko oko, njegove funkcije i svojstva i na koji način je to moguće iskoristiti za sažimanje fotografije a da ljudsko oko ne prepoznaje da je odbačen dio informacija. Zatim su opisani koraci JPEG algoritma i objašnjenje principa rada ARM NEON naredbe. U središnjem dijelu ovog završnog rada se objašnjava na koji konkretan način sam ubrzao algoritam koristeći ARM NEON naredbe. Na kraju se nalaze upute za instalaciju i korištenje ovog optimiranog JPEG kodera.