Sinteza zvuka temeljena na sudaru tijela u virtualnom okruženju : završni rad - Sičić, Ivan (I. Sičić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu su obrađene metode sintetiziranja zvuka za uporabu u virtualnim okruženjima. Opisane su osnovne značajke zvučnih signala i načini prikaza istih. Obrađene su osnove analize digitalnog zvuka te metode ponovne sinteze zvuka s naglaskom na uporabu u virtualnom okruženju. Nadalje, prikazan je uvod u sintezu zvuka temeljenu na fizičkom modelu tijela te metode linearne modalne analize i modalne sinteze te dodatno modalna sinteza vođena primjerom. Naposljetku, opisuje se implementacija ponovne sinteze u grafičkom alatu Unity i komentiraju nedostatci implementiranog rješenja.