Analiza učinkovitosti upravljanja višerobotskim sustavom zasnovanog na privatnim zonama : završni rad - Sesar, Branimir (B. Sesar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Za razvijeni decentralizirani algoritam upravljanja višerobotskim sustavom koji koristi koncept privatnih zona obavljen je niz eksperimenata u ROS simulacijskom okruženju uz korištenje RVIZ alata za vizualizaciju. Mijenjajući broj vozila i izgled prostora u kojem se roboti gibaju na sustavan način provodimo analizu učinkovitosti ovog upravljanja na način da mjerimo: ukupan broj obavljenih misija u zadanom vremenu , broj misija pojedinih vozila , prosječno trajanje misija , ujednačenost iskorištavanja vozila, broj sklanjanja s puta drugim vozilima i ostalih pokazatelja učinkovitosti upravljačkog algoritma.