Komunikacijski čvor za UWB lokalizaciju temeljen na integriranom sklopu DW1000 : diplomski rad - Stanić, Mateo (M. Stanić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Integrirani sklop DW1000 temeljen na IEEE 802.15.4-2011 standardu bežični je primopredajnik koji koristi ultraširokopojasnu tehnologiju. Relativno visoka brzina prijenosa podataka, otpornost na višestazno prostiranje i niska potrošnja samo su neki od razloga za veliki broj primjena u kojima se ova tehnologija nastoji uspješno implementirati. Najčešće primjene su: bežične senzorske mreže, internet stvari i sustavi za pozicioniranje u stvarnom vremenu. U radu je razvijeno sklopovlje koje predstavlja modifikaciju i nadogradnju postojećeg DWM1001 modula, a koje omogućava jednostavno testiranje koristeći različite vanjske antene. Za razvijeni komunikacijski čvor prilagođena je OpenWSN programska potpora.