Aplikacija za prepoznavanje smještaja proizvoda u maloprodaji : diplomski rad - Sokolović, Hana (H. Sokolović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Strojno učenje odnosi se na program ili sustav koji izgrađuje model koji se koristi za predviđanje izlazne vrijednosti iz ulaznih podataka. Jedna od primjena strojnog učenja odnosi se na prepoznavanje objekata na ulaznoj slici. U radu je opisan postupak pripreme podataka i treniranja modela strojnog učenja tehnikom prijenosa učenja. Napravljena je analiza uspješnosti prepoznavanja treniranog modela. Prikazan je proces prilagodbe modela u Core ML format. Izrađena je iOS aplikacija koja koristi prilagođeni model za prepoznavanje objekata.