Vizualizacija raspodijeljene kontrolne ravnine za programski upravljane mreže : diplomski rad - Serenčeš, Vedran (V. Serenčeš, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Na početku rada dan je pregled osnovnog koncepta paradigme programski upravljanih mreža. Sljedeći dio rada iznosi kratki pregled metoda za vizualizaciju podataka o komunikacijskim mrežama, s naglaskom na njihov povijesni razvoj i upotrebu unutar SDN-okruženja. Nadalje, definiran je model web-aplikacije za vizualizaciju raspodijeljene kontrolne ravnine SDN-mreža, zajedno s njegovim funkcijskim i nefunkcijskim zahtjevima. U nastavku rada detaljno je prikazana programska implementacija web-aplikacije, navodeći osnovne alate i programske knjižnice korištene pri njezinoj izvedbi te specifičnosti programskog koda za ostvarenje poslovne logike rješenja. Na kraju su prikazane mogućnosti web-aplikacije kroz primjere nekoliko mogućih scenarija rada.