Sustavi za automatsko generiranje preporuka : završni rad - Sokol, Marin (M. Sokol, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Problem automatskog generiranja preporuka vrlo je općenit problem čije kvalitetno rješavanje može imati mnoge praktične primjene. Neki od primjera su generiranje popisa knjiga za koje je vjerojatno da bi ih čitatelj poželio pročitati na temelju knjiga koje je prethodno pročitao, generiranje popisa filmova ili serija koje bi htio pogledati na temelju filmova i serija koje je prethodno pogledao i slično. Umjesto popisa, moguće je da korisnik za pročitane knjige odnosno pogledane filmove i serije daje i mjeru kvalitete ili da se uzmu u obzir i mišljenja drugih korisnika što je potom moguće uzeti u obzir pri automatskom generiranju novih prijedloga. U okviru završnog rada potrebno je proučiti postojeće pristupe za izradu sustava za generiranje preporuka. Potrebno je istražiti koje vrste takvih sustava postoje te koje su primjene. Potom je potrebno ostvariti prototipnu programsku implementaciju jednog konkretnog pristupa na jednom konkretnom primjeru. Ispitati rad ostvarenog sustava. Radu priložiti izvorni kod razvijenih postupaka uz potrebna objašnjenja i dokumentaciju. Predložiti pravce budućeg razvoja. Citirati korištenu literaturu i navesti dobivenu pomoć.