Programska biblioteka za izradu grafova na Android operacijskom sustavu koristeći tehnologiju React Native : diplomski rad - Skec, Martin (M. Skec, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Mobilne platforme koriste različite tehnologije u kojima se razvijaju aplikacije za njih što predstavlja financijski i vremenski trošak. Rješenje tog problema je korištenje tehnologija s kojima je moguće razvijati aplikacije za više platformi. React Native je jedna takva tehnologija. Jedan od funkcijskih zahtjeva koji se mogu pojaviti je prikaz grafova i tehnologija mora to omogućavati. Kvalitetna biblioteka za prikaz grafova je kompleksna i njezin razvoj zahtjeva puno vremena. Zahvaljujući mogućnostima proširenja React Nativea, nije bilo potrebe razvijati novu biblioteku, već je korištena popularna biblioteka za nativne Android aplikacije MPAndroidChart. Razvijena biblioteka je sučelje između nativne MPAndroidChart biblioteke i React Nativea. Također je razvijena Android aplikacija koja demonstrira mogućnosti biblioteke.