Demonstracija rada protokola QUIC korištenjem mrežnog simulatora IMUNES : diplomski rad - Sekulić, Matija (M. Sekulić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: QUIC je siguran transportni protokol koji ima mogućnost multipleksiranja jer je implementacija napravljena iznad transportnog sloja. QUIC koristi nespojnu vezu UDP-a, a upravljanje tokom i enkripcija izvedeni su aplikacijski. QUIC ima za cilj osigurati fleksibilan skup funkcionalnosti, transportne ili kriptografske, koje će povećati kapacitete mreže i olakšati razvoj novih aplikacija bez miješanja u međuslojeve. QUIC danas predstavljati protokol koji koristi sve više aplikacija u spajanju klijenta i poslužitelja. IMUNES je mrežni simulator u koje će se rastom popularnosti QUIC-a pojaviti potreba za korištenjem tog protokola. Napravljeni su jednostavni klijent i poslužitelj kojim je pokazana funkcionalnost QUIC-a u okruženju IMUNES.