Modeli za predviđanje mentalnih poremećaja iz tekstova mrežnih rasprava : diplomski rad - Sekulić, Ivan (I. Sekulić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Automatsko predviđanje mentalnih poremećaja na temelju tekstova autora sve je popularnije područje obrade prirodnog jezika s primjenom u ranom prepoznavanju raznih poremećaja. Računalni postupci temeljeni na strojnom učenju i stilometrijskoj analizi pokazali su se razmjerno uspješnima u ovome zadatku. Problem pri razvoju takvih postupaka tipično predstavlja ograničena dostupnost označenih podataka. Međutim, odgovarajući bi se podatci mogli preuzeti s diskusijske platforme Reddit, jedno od najvećih web-sjedišta na svijetu, koje se sastoji od brojnih tematskih podforuma i na kojima korisnici anonimno iznose svoja iskustva u vezi raznih osobnih problema, od kojih su neki vezani uz mentalne poremećaje.