Primjena frekvencijskih pretvarača Allen Bradley Powerflex 525 u sustavima automatizacije : diplomski rad - Stanić, Nikola (N. Stanić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Frekvencijski pretvarači upravljaju i reguliraju rad električnih strojeva, tako što pretvaraju stalni izmjenični napon i frekvenciju u promjenjivi napon i frekvenciju. U radu je prikazan cjelokupni pregled skupine pretvarača Powerflex 525, tehničke karakteristike i funkcijske mogućnosti. Analizirane su sve grupe parametara pretvarača i ispitane su komunikacijske mogućnosti pretvarača. Frekvencijski pretvarač povezan je s PLC-om CompactLogix L30ER i u proizvoljnom simulacijskom modelu testirane su neke mogućnosti pretvarača, kao što je izrada trendova, rad u sekvencama, uspostava komunikacije među elementima. U radu je analizirana zaštitna funkcija „Safe Torque Off“ koja spriječava neželjeno pokretanje motora. Istražene su tehnićke mogućnosti pretvarača Powerflex 525 koje mogu biti primjenjene u sustavima automatizacije.