Upravljivi virtualni model čovjeka za deidentifikaciju u videozapisima : diplomski rad - Savić, Bojana (B. Savić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U svrhu zaštite privatnosti osoba snimljenih kamerom, potrebno je provesti njihovu deidentifikaciju u snimljenim videozapisima. Jedna od metoda deidentifikacije uključuje zamijenu osobe virtualnim avatarom. U sklopu ovoga rada osmišljen je program kojim je moguće generirati upravljive 3D modele koji mogu poslužiti kao ovi avatari. Program je pisan u jeziku C++ uz pomoć biblioteke Visualization Toolkit (VTK). Detaljno je opisana primijenjena metodologija i arhitektura programa, te je dan je prikaz postignutih rezultata kao i kratki osvrt na nedostatke i moguća poboljšanja rada programa.