Modeliranje otpornog računskog shunta pomoću metode konačnih elemenata : završni rad - Sandelić, Monika (M. Sandelić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu napravljen je trodimenzionalni model otpornog računskog shunta pomoću metode konačnih elemenata. Sam model i pripadni proračuni (statički i kvazistatički) provedeni su u programskom sustavu MagNet. Na temelju rezultata simulacije određen je parazitni induktivitet te je provedena analiza elektrostatskog oklopa na parazitski induktivitet za frekvencije u rasponu od 50Hz do 10MHz. Rezultati statičkog proračuna uspoređeni su s približnim analitičkim vrijednostima. Konačno, usporedbom modela i dobivenih rezultata određeno je koji od modela ima najprikladnija svojstva te se može koristiti prilikom izrade otpornog shunta.