Automatska regulacija napona energetskog transformatora : diplomski rad - Salopek, Marko (M. Salopek, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Napon možemo regulirati u beznaponskom stanju ili pod opterećenjem. Osim uzdužne (U-Q) regulacije, postoje poprečna i kosa regulacija napona kojima se može utjecati na tokove djelatne snage u mreži. Ovisno o spoju glavnog i regulacijskog namota postoje linearna regulacija, regulacija prekretanjem te predbiranjem.