Upravljanje komunikacijom strojeva u pokretnoj mreži uz dinamičku promjenu cijene komunikacije : diplomski rad - Salem, Amir (A. Salem, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Povećanjem broja M2M uređaja potrebno je bolje upravljati mrežnim resursima kako ne bi došlo do zagušenja mreže i pada kvalitete usluge. U ovom radu implementiran je jedan način upravljanja komunikacijom strojeva u mreži. Model se temelji na dinamičkoj cijeni komunikacije. Rad se može podijeliti u tri koraka. U prvom koraku proučavana je sva problematika prilikom komunikacije strojeva u pokretnoj mreži, te su opisani svi dijelovi koji su potrebni za izradu rada. U drugom koraku implementiran je aplikacijski dio modela za upravljanje komunikacijom strojeva pomoću OM2M platforme. U trećem koraku implementiran je mrežni dio modela za upravljanje komunikacijom strojeva pomoću laboratorijskog prototipa PCC. Na kraju je cijeli sustav testiran na odabranim scenarijima, te su komentirana rješenja.