Dimenzioniranje baterijskog spremnika u punionicama električnih vozila : završni rad - Salapić, Vjekoslav (V. Salapić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu razmotrena je mogućnost integriranja baterijskog spremnika u punionice za brzo punjenje električnih vozila. Dan je kratki uvod u električna vozila, njihove karakteristike te prednosti i mane u odnosu na konvencionalna vozila. Pojašnjeni su baterijski spremnici korišteni u električnim vozilima te mogućnosti brzog i sporog punjenja električnih vozila. Definiran je matematički model pomoću kojeg su dobiveni parametri promatrane punionice, poput troška električne energije, optimalnog kapaciteta baterijskog spremnika te količine energije prenesene pojedinom vozilu.