Implementacija industrijskih ugradbenih računalnih sustava s funkcionalno sigurnim korisničkim sučeljem : završni rad - Salamun, Karla (K. Salamun, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ugradbeni računalni sustavi koji se koriste za praćenje procesa moraju imati značajke koje osiguravaju funkcionalnu sigurnost. U ovom radu implementiran je sustav za slanje i prikaz emuliranih podataka korištenjem heterogene multiprocesorske platforme Zynq UltraScale+. Na višeprocesorskom sustavu neovisno se izvode operacijski sustav Linux i operacijski sustav za rad u stvarnom vremenu (FreeRTOS). Komunikacija između procesorskih jedinica odvija se putem dijeljene memorije. U sklopu rada razvijena je i programska potpora koja omogućuje pristup dijeljenoj memoriji s aplikacijske procesorske jedinice pod operacijskim sustavom Linux. Razvijeno je grafičko korisničko sučelje za vizualizaciju podataka korištenjem razvojnog alata Qt koje se izvodi na aplikacijskoj procesorskoj jedinici. Opisan je razvojni sustav TMS570LC43x i mogućnost povezivanja sa Zynq UltraScale+ platformom putem CAN industrijskog protokola.