Web aplikacija za rješavanje problema bojanja grafa primjenom genetskog algoritma : završni rad - Severović, Tomislav (T. Severović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Razvijena je web aplikacija koja pomoću genetskih algoritma rješava problem bojanja grafa. Implementiran je raspon genetskih operatora koje korisnik može ručno birati i podešavati tijekom izvođenja algoritma kako bi se ispitao utjecaj različitih operatora i njihovih parametara na performanse algoritma. Graf se može ručno unijeti kroz korisničko sučelje ili se može učitati iz postojeće datoteke. Tijek izvođenja algoritma može se pratiti vizualnim prikazom obojenog grafa. Implementiran je adaptivni genetski algoritam za bojanje grafa čiji se odabir genetskih operatora i parametara može pratiti na korisničkom sučelju. Napravljena je usporedba 3 jednostavnih genetskih algoritama i implementiranog adaptivnog genetskog algoritma nad skupom grafova.