Automatizacija modela skladišta upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1200 u programskom jeziku SCL : završni rad - Sesar, Domagoj (D. Sesar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema rada je automatizacija modela skladišta uporabom Siemensovog PLC-a S7-1200 i simuliranja korisničkog sučelja (HMI) pomoću kojeg se upravlja sustavom. Programski jezik korišten za rješavanje ovog problema je SCL. Kod je jednostavan, podijeljen na nekoliko funkcija pisanih pomoću IF i ELSE naredbi te zastavica stanja. Korisničko sučelje je izrađeno pomoću Siemensovog alata WinCC, a težilo se da bude intuitivno i jednostavno. Pomoću sučelja je omogućeno da se stiskanjem tipki upravlja sustavom, bilo u ručnom ili automatskom načinu rada. Cijeli projekt je testiran na stvarnom modelu skladišta te je utvrđeno da funkcionira ispravno.