Automatizacija modela linije za sortiranje po visini uzorka upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku SCL : završni rad - Rupčić, Krešimir (K. Rupčić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Glavni zadatak bio je napraviti programsko rješenje za dani model linije za sortiranje predmeta po visini koristeći Siemensov PLC S7-1500. U radu su ukratko objašnjene glavne osobine PLC-a te njegov način rada, arhitekturu korištenog te potom počeo sa glavnim dijelom zadatka. Rješenje je izrađeno u programskom alatu TIA portal koji obuhvaća Step7 i WINCC Siemensove programe. Za realizaciju rješenja koristio sam programski jezik SCL koji najviše sintaksno sliči Pascalu. Izrađeni HMI je poprilično jednostavan, no služi svojoj glavnoj namjeni-upravljanjem postrojenjem i brojanjem broja sortiranih predmeta u automatskom načinu rada.