Projektiranje sustava upravljanja mini vozilom na dva kotača : diplomski rad - Rukavina, Ana-Marija (A. Rukavina, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je model balansirajućeg vozila na dva kotača zasnovanog na ugradbenoj myRIO platformi od National Instrumentsa. Sustav je pokretan koračnim motorima. Senzor korišten u modelu je MPU-6050 koji sadrži troosni akcelerometar i žiroskop, a za kombinaciju njihovih mjerenja korišten je tzv. komplementarni filter. Veza myRIO i senzora ostvarena je putem I2C komunikacije. Provedena je analiza i sinteza sustava upravljanja u Matlab/Simulink okruženju te njegova implementacija unutar LabVIEW programskog okruženja.