Lokalizacija i klasifikacija krvnih stanica uporabom neuronskih mreža : diplomski rad - Rotim, Leon (L. Rotim, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu koriste se metode računalnog vida kako bi se riješio problem analize krvi u situacijama kada se analiza provodi od strane ljudskog eksperta koji ``ručno'' prebrojavaju stanice sa slika krvnih razmaza. Konkretno, potrebno je na dobivenim slikama krvnih razmaza detektirati sve krvne stanice te za svaku od njih ispravno odrediti kojem tipu stanica pripada. Kako bi se riješio ovaj problem koriste se metode lokalizacije i klasifikacije.