Algoritmi ažuriranja i pretraživanja raspodijeljenih višedimenzionalnih podataka primjenom podjele prostora na regije : završni rad - Sindičić, Dario (D. Sindičić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu napravljena je usporedba dviju struktura podataka, binarnog stabla i liste pretinaca podataka, na problemu ažuriranja i pretraživanja višedimenzionalnih podataka primjenom podjele prostora na regije. Opisano je binarno stablo i sortiranje podjelom na regije te su analizirane njihove složenosti. Opisan je sustav za mjerenje i usporedbu radnih svojstava s podjelom prostora na regije nad kojim su se izvodila mjerenja. Binarno stablo i lista pretinaca podataka su međusobno uspoređene na različitim karakteristikama sustava kao što su učestalost promjene, broj računala uključen u obradu, broj točaka u sustavu, veličina pomaka i broj regija. Prikazani su rezultati mjerenja i izvedeni su zaključci o primjenjivosti pojedine strukture u ovisnosti o karakteristikama podataka i sustava.