Postupci za učenje asocijativnih pravila : završni rad - Smoljanić, Marin (M. Smoljanić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Asocijativna pravila pogodna su za pronalaženje relacijskih odnosa između više varijabli u velikim skupovima podataka. Odnosi između varijabli, takozvana asocijativna pravila, izvode se u obliku implikacija AKO-ONDA. Najčešće korišteni algoritmi generiranja asocijativnih pravila su Apriori, FP-Growth, Tertius, Eclat i OPUS. U okviru ovog rada opisani su principi rada algoritama Apriori i FP-Growth te je opisan postupak implementacija algoritma Apriori unutar sustava za upravljanje podatcima imena Splunk. U konačnici vlastita implementacija algoritma Apriori uspoređena je na više skupova podataka sa postojećom implementacijom istog algoritma u aplikaciji imena Weka.