Pristupačni elektronički udžbenici : diplomski rad - Rokić, Leon (L. Rokić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema rada je izrada aplikacije „Pristupačni e-udžbenik“. Aplikacija je studijski primjer implementacije smjernica pristupačnosti WCAG 2.0 koje prikazuju razliku između pristupačnog i nepristupačnog sadržaja. U radu se čitača upoznaje s problemima s kojima se svakodnevno susreću osobe s poteškoćama u komunikaciji. Objašnjavaju se pojedine skupine smjernica pristupačnosti WCAG 2.0. Navedeni su primjeri elektroničkih udžbenika korištenih na globalnoj razini i u Republici Hrvatskoj. Objašnjene su moderne programske tehnologije Angular 2 i TypeScript. Prikazana je arhitektura i funkcionalnost realizirane aplikacije „Pristupačni e-udžbenik“ te njene osnovne funkcijske jedinice i način korištenja.