Sigurnost platforme za udaljeni pristup pacijentima u sustavu e-zdravstva : diplomski rad - Roić, Stjepan (S. Roić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog diplomskog rada je bila osmišljavanje sustava za udaljeno praćenje pacijenata uz naglasak na sigurnost cijelog sustava. Za uspješni završetak rada bilo je potrebno osmisliti arhitekturu sustava i način komunikacije pojedinih entiteta. Razvijena je relacijska baza podataka i pripadajuće tablice u bazi, REST-poslužitelj za obradu zahtjeva prema bazi i komunikaciju s mobilnim uređajem te Android aplikacija koja je služila kao korisničko sučelje za pristup podacima. Android aplikacija i poslužitelj komuniciraju HTTP zahtjevima, a podaci se poslužuju u JSON formatu i spremaju lokalno na uređaju u pomoćnu bazu podataka. Uvedene su sigurnosne mjere protiv neovlaštenog pristupanja aplikaciji i prisluškivanja podataka u prijenosu. Rezultat rada je uspješno izveden sustav udaljenog praćenja pacijenata koji korisniku grafički prikazuje podatke koji su prethodno izmjereni na senzorima i spremljeni u bazu podataka.