Buđenje mikrokontrolera detektorom srednje vrijednosti signala : završni rad - Rogulj, Duje (D. Rogulj, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Matematička operacija integracije moguća je izvedbom integratora, elektroničkog sklopa koji se bazira na operacijskom pojačalu u invertirajućem spoju. Rezultat integracije signala jednaka je umnošku vremenske konstante i integrala ulaznog signala u jedinici vremena. Koristeći ostale elektroničke sklopove poput punovalnog ispravljača, komparatora i logičkih funkcija, realiziran je sustav za buĎenje mikrokontrolera detektrorom srednje vrijednosti signala. Sustav je moguće unaprijediti koristeći sklopove s memorijom (bistabil) ili mikrokontroler radi mjerenja ili obrade informacija.