Sustav za nadzor rada agregata : završni rad - Rodić, Ornela (O. Rodić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je osnovni princip rada agregatskog postrojenja te njegovi dijelovi, s naglaskom na IL NT AMF 25 kontroler s kojeg ćemo povući podatke koji su potrebni za učinkovit nadzor agregata. Objašnjena je motivacija za odabir RS232 međusklopa za povezivanje kontrolera i PLC uređaja te opisana osnovna struktura PLC-a i programski jezici koje podržava. U ovom radu fokus je bio na serijskom komunikacijskom protokolu modbus i opisana je struktura modbus RTU riječi. Na kraju je opisan princip pisanja programskog koda u TIA Portalu za čitanje podataka s kontrolera.