Android aplikacija za 3D registraciju točaka : završni rad - Rittinger, Ivan (I. Rittinger, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Izrada Android aplikacije za registraciju točaka u prostoru prilikom 3D rekonstrukcije predmeta, u svrhu koje su u Java programskom jeziku implementirana dva važna algoritma. Prvi algoritam služi za izračun translacijskog vektora uz poznatu rotacijsku matricu. Drugi je algoritam Iterative Closest Point (ICP) koji služi za finu registraciju. Cilj aplikacije je da se uz poznatu rotacijsku matricu koja se može dobiti iz senzora pametnog telefona izračuna ispravna Euklidska kretnja koja prebacuje točke iz jednog oblaka točaka u drugi. Ovo se izvodi tako da se nalaze točke iz dva oblaka koje se odnose na istu točku na površini predmeta koji se skenira.