Implementacija CPRI sučelja na FPGA sklopovlju : diplomski rad - Ričković, Krešimir (K. Ričković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu su opisani dijelovi CPRI specifikacije prvog sloja relevantni za izvedbu programskog rješenja. Objašnjen je princip serijalizacije i deserijalizacije podataka putem SerDes bloka. Objašnjen je princip dobivanja sinkroniziranog signala takta s optimalnim faznim pomakom putem CDR bloka. Opisane su mogućnosti i ograničenja razvojne pločice koja je služila za testiranje razvijenog programskog rješenja. Opisano je razvijeno programsko rješenje u programskom jeziku C i opisan je način korištenja razvijenih aplikacija. Opisano je razvijeno programsko rješenje u programskom jeziku VHDL s pripadajućim vremenskim dijagramima pojedinih razvijenih komponenti.